Opakowanie
Marka
Dostępność
Rodzynki sułtańskie Jasmeen 100g
Rodzynki sułtańskie JASMEEN 100g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Jasmeen Słonecznik łuskany 100g
Słonecznik łuskany JASMEEN 100g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Pestki dyni łuskane Jasmeen 100g
Pestki dyni łuskane Jasmeen 100g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Cooked Fava Beans bobik gotowany Jasmeen puszka 400g
Jasmeen Bobik Gotowany
Puszka: 400 g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Hummus Tahina Pasta z ciecierzycy Jasmeen puszka 380g
Jasmeen Hummus z Tahiną
Puszka: 380 g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Tortilla placki wieloziarniste z nasionami lnu i czarnuszką Sandra 4x25cm
Sandra Tortilla placki wieloziarniste z nasionami lnu i czarnuszką. Bez oleju palmowego. 4 x 25 cm
Opakowanie zawiera 4 szt. o średnicy 25 cm.
Dostępność: brak towaru
Tortilla placki pszenne klasyczne Sandra 5x25 cm
Sandra Tortilla placki pszenne klasyczne. Bez oleju palmowego. 5 x 25 cm
Opakowanie zawiera 5 szt. o średnicy 25 cm.
Dostępność: brak towaru
Tortilla placki pszenne Smak szpinakowy 4x25cm
Sandra Tortilla placki pszenne. Smak szpinakowy. Bez oleju palmowego. 4 x 25 cm
Opakowanie zawiera 4 szt. o średnicy 25 cm.
Dostępność: brak towaru
Jedzenie na Bliskim Wschodzie wywodzi się z różnych kultur wokół Morza Śródziemnego, Czerwonego, Arabskiego i Kaspijskiego. Obejmuje kuchnię arabską, izraelską, marokańską, syryjską i turecką, żeby wymienić tylko kilka. W rzeczywistości uwzględniono długą listę krajów i kultur. Podczas gdy jedzenie na Bliskim Wschodzie obejmuje różnorodne kuchnie, na ogół charakteryzuje się pachnącymi i obfitymi przyprawami, orzechami, oliwą z oliwek i kremowymi produktami. Lokalne składniki i religia również odegrały kluczową rolę w kształtowaniu żywności w regionie. Daktyle, fasola fava, ciecierzyca i jęczmień są podstawowymi składnikami pochodzącymi z lokalnych źródeł. Podstawowe produkty mleczne obejmują labneh i haloumi, podczas gdy soczewica, warzywa i mięso są również powszechnie spożywane. Orzechy, owoce i pachnące wody kwiatowe są również stosowane, co można zobaczyć we francusko-bliskowschodnim deserowym rabarbarze fusion, pistacjowej i kakafelce z kwiatu pomarańczy z syropem rabarbarowym. Kuchnia Bliskiego Wschodu wykorzystuje aromatyczne przyprawy. Przyprawy takie jak kminek, harissa, kardamon i Za'atar to mocne, wysoce pachnące pikantne przyprawy, które można wykorzystać do stworzenia szerokiej gamy kolorów i smaków.