Ciecierzyca Gotowana chickpeas Jasmeen puszka 400g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Ciecierzyca Gotowana chickpeas Jasmeen puszka 400g
PRODUKT NATURALNY, WYSOKIEJ JAKOŚCI
Ciecierzyca to kremowo-białe, bogate w białko rośliny strączkowe stosowane w kuchni indyjskiej i międzynarodowej. Jest również znana jako Kabuli Chana. Ciecierzyca ma pyszny orzechowy smak i maślaną konsystencję. Jest to wszechstronna roślina strączkowa używana jako główny składnik wielu indyjskich potraw, takich jak hummus, falafele i curry w regionie Bliskiego Wschodu na subkontynencie indyjskim. Ciecierzyca może być również używana jako cały groszek do produkcji różnych odmian sałatek i dodatków. Są one zazwyczaj spożywane jako pieczony cały groszek, który jest bogatym źródłem białka i błonnika pokarmowego. Odmiany smacznych indyjskich przepisów na desery są przygotowywane z gotowanej ciecierzycy. Wiele popularnych potraw w kuchni indyjskiej jest wytwarzanych z gotowanej ciecierzycy, takich jak Chole kulcha to bardzo znane jedzenie w regionie północnych Indii, Ze względu na wysoką zawartość białka i błonnika, gotowana ciecierzyca jest bardzo odpowiednia dla wegetarian.
Zastosowanie:
- Ciecierzyca jest używana w wielu krajach Bliskiego Wschodu w potrawach takich jak falafele.
- Można go dodawać do chaatów, sałatek i zup.
- Może być spożywany jako przekąski po upieczeniu z niektórymi przyprawami.
- Może również działać jako środek wiążący i może być stosowany do przygotowywania pasztecików.
Korzyści zdrowotne
- Ciecierzyca jest bogata w błonnik, a tym samym może pomóc w utracie wagi.
- Ponieważ jest bogata w białko, jest zdrowym dodatkiem do diety wegetariańskiej.
- Zawiera żelazo i mangan, które pomagają w zwiększaniu poziomu energii.
- Uważa się, że jest pomocny w stabilizacji poziomu cukru we krwi.
- Pomaga w obniżeniu złego cholesterolu.
- Zawiera dużo kwasu foliowego
Przepisy:
Tagine z wołowiną, harissą i daktylami
Miętowy chłodnik z labneh i grzankami z ciecierzycy
Krem z dyni z harissą i grzankami z pieczonej ciecierzycy
Sałatka z ciecierzycą i warzywami
Skład: ciecierzyca, woda, sól ,regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: sól wapienno-disodowa EDTA
Zawartość:
Opakowanie zawiera 400g gotowanej ciecierzycy
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.