Demi Glace Chef 1l
Cena regularna:
towar niedostępny
Dodaj do listy zakupówOpis
Chef® Demi Glace 1 L
Fondy w płynie CHEF stworzone są z najwyższej jakości naturalnych składników dokładnie w taki sam sposób, jak robione jest to na kuchni. W zależności od rodzaju fondu (ciemny czy jasny) kości wraz z warzywami są palone, aby nadać rumiany kolor oraz wydobyć głębię smaku. Następnie zalewane są wodą i gotowane przez kilkanaście godzin. Składniki, które oddały już cały swój smak do wywaru są odfiltrowywane, dodawane przyprawy, a wywar redukowany do postaci fondu do około 10% pierwotnej objętości, pasteryzowany i pakowany w litrowe kartoniki.
1 L produktu otrzymany z 2,9 kg kości wołowych.
Składniki: Wywar wołowy (otrzymany z: woda, kości wołowe, cebula, lubczyk), puree pomidorowe (podwójnie skoncentrowane), cukier karmelizowany, sól.