koszyk suma: 0,00 zł

Jasmeen Labneh 0,5kg

Dostępność: brak towaru
Cena: 12,49 zł

Cena regularna:

12.49
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

Dodaj do listy zakupów
Ocena: 0
Producent: Jasmeen
Kod produktu: JAS/L3

Opis

Labneh serek typu arabskiego 15% tł. Jasmeen 0,5kg

PRODUKT WYSOKIEJ JAKOŚCI

 

Labneh to serek typu arabskiego o konsystencji kremowego twarogu. Jest to gęsty, kremowy i aksamitny ser, który jest przygotowywany przez odcedzenie jogurtu z dodatkiem soli, przez co nabiera konsystencji zbliżonej do kremowego seraLabneh jest popularnym produktem w krajach Bliskiego Wschodu, takich jak Syria, Liban, Izrael czy Egipt, gdzie często podaje się go na śniadanie lub kolację z oliwą z oliwek, ziołami, warzywami i chlebem pita. Można go również stosować jako składnik różnych dipów, sosów czy sałatek.

Jest to produkt, który z powodzeniem może być stosowany w diecie wegetariańskiej. Jest również bogaty w białko i wapń oraz jest niskokaloryczny, co czyni go dobrym wyborem dla osób dbających o zdrowie i sylwetkę.

Składniki: śmietanka, stabilizator: E1422, E410, sól, koncentrat białek mlecznych, kultury bakterii mlekowych. Produkt termizowany. Najlepiej spożyć przed: data podana na wieczku.

Data jest jednocześnie numerem partii produkcyjnej.

Przechowywać w temperaturze +1 °C do +8 °C.

Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.

 

 

Przepis na Sernik na zimno z labneh, mascarpone, wodą różaną i konfiturą z płatków róż

Składniki:

200 g herbatników
40 g masła
50 ml mleka
800 g labneh
200 g mascarpone
2 łyżki wody różanej Jasmeen
100 g konfitury różanej (opcjonalnie)
50 g cukru (lub więcej)
1 łyżeczka kardamonu
15 g żelatyny w proszku

do przybrania:
pieczony rabarbar, maliny lub truskawki
świeże zioła
płatki róż
galaretka

Sposób przygotowania:

Herbatniki blendujemy w malakserze na drobny piasek, następnie mieszamy z rozpuszczonym masłem i mlekiem, po tym przekładamy masę do okrągłej tortownicy o średnicy 28 cm.

Labneh mieszamy z mascarpone, kardamonem i konfiturą różaną. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody i powoli wlewamy do masy, nieustannie mieszając. Masę przelewamy na spód i wkładamy do lodówki do schłodzenia na noc, a później dekorujemy ciasto ulubionymi owocami sezonowymi, na przykład truskawkami, malinami lub pieczonym rabarbarem.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl