Jasmeen Labneh 0,5kg
Cena regularna:
towar niedostępny
Dodaj do listy zakupówOpis
Labneh serek typu arabskiego 15% tł. Jasmeen 0,5kg
PRODUKT WYSOKIEJ JAKOŚCI
Labneh to serek typu arabskiego o konsystencji kremowego twarogu. Jest to gęsty, kremowy i aksamitny ser, który jest przygotowywany przez odcedzenie jogurtu z dodatkiem soli, przez co nabiera konsystencji zbliżonej do kremowego sera. Labneh jest popularnym produktem w krajach Bliskiego Wschodu, takich jak Syria, Liban, Izrael czy Egipt, gdzie często podaje się go na śniadanie lub kolację z oliwą z oliwek, ziołami, warzywami i chlebem pita. Można go również stosować jako składnik różnych dipów, sosów czy sałatek.
Jest to produkt, który z powodzeniem może być stosowany w diecie wegetariańskiej. Jest również bogaty w białko i wapń oraz jest niskokaloryczny, co czyni go dobrym wyborem dla osób dbających o zdrowie i sylwetkę.
Składniki: śmietanka, stabilizator: E1422, E410, sól, koncentrat białek mlecznych, kultury bakterii mlekowych. Produkt termizowany. Najlepiej spożyć przed: data podana na wieczku.
Data jest jednocześnie numerem partii produkcyjnej.
Przechowywać w temperaturze +1 °C do +8 °C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Przepis na Sernik na zimno z labneh, mascarpone, wodą różaną i konfiturą z płatków róż
Składniki:
200 g herbatników
40 g masła
50 ml mleka
800 g labneh
200 g mascarpone
2 łyżki wody różanej Jasmeen
100 g konfitury różanej (opcjonalnie)
50 g cukru (lub więcej)
1 łyżeczka kardamonu
15 g żelatyny w proszku
do przybrania:
pieczony rabarbar, maliny lub truskawki
świeże zioła
płatki róż
galaretka
Sposób przygotowania:
Herbatniki blendujemy w malakserze na drobny piasek, następnie mieszamy z rozpuszczonym masłem i mlekiem, po tym przekładamy masę do okrągłej tortownicy o średnicy 28 cm.
Labneh mieszamy z mascarpone, kardamonem i konfiturą różaną. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody i powoli wlewamy do masy, nieustannie mieszając. Masę przelewamy na spód i wkładamy do lodówki do schłodzenia na noc, a później dekorujemy ciasto ulubionymi owocami sezonowymi, na przykład truskawkami, malinami lub pieczonym rabarbarem.