

Jasmeen WARAK ENAB (dolma) - nadziewane liście winogron

Opis
Warak-enab (dolma) – liście winogron nadziewane ryżem i warzywami
Słoik: 260 g
Warak – enab to bardzo popularne danie w krajach Bliskiego Wschodu. W Libanie podaje się jako przystawkę – mezze. W Grecji czy Turcji zwane dolma, dolmades, występuje również w wersji mięsnej. Warak-enab Jasmeen to marynowane liście winogron nadziewane ryżem i warzywami oraz ziołami. Wyglądem przypominają małe „gołąbki”, ale ze względu na to, że użyto do nich liści winogron, potrawa jest mniejsza, wręcz miniaturowa. Precyzyjnie zwinięte, pięknie prezentują się na talerzu z orientalnymi akcentami. Doskonała przekąska nie tylko dla osób znających przysmaki Bliskiego Wschodu.
Zostały przygotowane według tradycyjnej libańskiej receptury, a wyprodukowały je spółdzielnie wiejskie w Libanie.
Podajemy na ciepło.
Aby ryż był bardziej miękki, zaleca się przed podaniem słoik (bez wieczka) włożyć na 4 minuty do mikrofalówki.
Wyjąć w rękawicach kuchennych.
Produkt wegetariański, wegański, Halal.
Składniki: ryż 17%, woda, pomidory 11%, cebula 7%, liście winogron 2,9%, pietruszka 2%, sól, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek, pieprz, mięta, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Kraj pochodzenia: Liban
Wyprodukowano przez: spółdzielnie wiejskie w Libanie
Produkt z edycji limitowanej.
Promocja trwa od 13 kwietnia do 4 maja 2021
Agata Ladrowska
Nadziewane liście winogron idealne jako przekąska w codziennym menu.