Liść laurowy Gobi 100g
Opis
Liść laurowy Gobi 100g
PRODUKT WYSOKIEJ JAKOŚCI
Liść laurowy to silnie aromatyczny liść wykorzystywany przede wszystkim do celów kulinarnych. Chociaż istnieje wiele odmian drzew laurowych uprawianych obecnie na całym świecie, oryginalny liść laurowy pochodzi z laurowego drzewa laurowego (Laurus nobilis) pochodzącego z azjatyckiego regionu Morza Śródziemnego. Ta forma liścia laurowego, znana również jako słodka zatoka i grecki laur, jest nadal ziołem zwykle używanym do napełniania zup i sosów o aromatycznym, subtelnym smaku. Liście laurowe zwykle nie są spożywane zamiast tego są używane jako wzmacniacz smaku. Liście laurowe mogą być używane w suszonych, kruszonych i świeżych ziołach, ale najczęściej są sprzedawane jako suszone całe liście. Ponieważ liście nie miękną podczas gotowania, liście laurowe dodaje się do sosów gotujących następnie usuwa przed podaniem. Po prostu dodaj cały suszony liść do przepisu i wyjmij po zakończeniu gotowania potrawy. Jeśli używasz świeżych, liści laurowych, dodaj połowę wymaganej ilości.
Liście laurowe należy dodawać na początku gotowania, ponieważ im dłużej gotują na wolnym ogniu, tym więcej czasu mają na uwolnienie smaku do potrawy. Oprócz gotowania na wolnym ogniu w zupach i gulaszach, liście laurowe świetnie nadają się do nadziewania kurczaka przed jego pieczeniem, a także można je dodać gotowania ryżu. Po zmieleniu na proszek liść laurowy stosuje się podobnie do przyprawy.
Zawartość:
Opakowanie zawiera 100g liści laurowych
Skład:
-
liść laurowy
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Kraj pochodzenia
Turcja
Informacje o produkcie
Opakowanie | Paczka |
Marka | Gobi |
Waga netto | 100 g |