Mak niebieski GOBI 250g
Opis
Mak niebieski GOBI 250g
PRODUKT NATURALNY, WYSOKIEJ JAKOŚCI
Te małe nasiona są bardziej wszechstronne, niż mogłoby się wydawać. Mają delikatny i subtelny orzechowy smak, który dobrze sprawdza się zarówno w słodkiej, jak i pikantnej kuchni. Niebieski mak jest obecnie powszechnie spotykany w krojonym chlebie w supermarkecie wraz z innymi nasionami i ziarnami, takimi jak len (siemię lniane), proso i gryka. Teraz możesz tworzyć własne wersje tych pełnoziarnistych bochenków. Mak ma bogaty niebieski kolor o mocnym smaku. Lekka, cierpka, orzechowa nuta zadowoli każdego smakosza, który lubi być kreatywny. Może być stosowany w cieście mięsnym lub rybnym. Zacznij i wypróbuj.
Mak jest bogatym źródłem szerokiej gamy witamin – A, D, E oraz witaminy C. Jest również źródłem wapnia, żelaza, miedzi, manganu, magnezu, fosforu. Olej pozyskiwany z niebieskich ziaren maku, wspomaga nerki i wątrobę, a także wspomaga szybkie gojenie się ran. Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, zwłaszcza omega-6, przynosi korzyści dla aktywności serca i równowagi lipidowej organizmu.
Oto 6 pojawiających się zalet maku:
- Bogaty w składniki odżywcze i przeciwutleniacze
- Może zawierać związki przeciwbólowe
- Może poprawić zdrowie serca i skóry
- Poprawa wydajności układu trawiennego.
- Wzmocnij układ odpornościowy.
- Wsparcie w Leczenie niedokrwistości.
Zawartość:
Opakowanie zawiera 250g niebieskiego maku
Skład:
- niebieski mak
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Agata Ladrowska
Z tym makiem wasz makowiec zawsze zadziwi na plus.