Ocet jabłkowy 6% (szkło) Octim 250 ml
Cena regularna:
towar niedostępny
Dodaj do listy zakupówOpis
Ocet Jabłkowy 6% 250ml OCTIM z Olsztynka
Właściwości:
- Ocet jabłkowy posiada słomkową barwę i charakterystyczny dla tego rodzaju octu zapach. Nie zawiera substancji konserwujących. Ocet jabłkowy to substancja bogata w składniki, które mają pozytywny wpływ na organizm człowieka. W jego skład wchodzą enzymy, pektyny, aminokwasy oraz związki polifenolowe, tj. kwas chlorogenowy czy kawowy. Ocet jabłkowy jest także źródłem witamina z grupy B, biotyny, kwasu foliowego, pektyny, beat-karotenu, magnezu, wapnia, żelaza, sodu, potasu.
Zastosowanie:
- Dzięki zawartości makro- i mikroelementów (potas, żelazo, magnez) oraz witamin podniesie walory odżywcze potraw ze świeżych owoców i warzyw, a także urozmaici smak dań z drobiu i ryb. Jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku. Opis produktu: Ocet jabłkowy to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową wina jabłkowego.
- Ocet jabłkowy może być również skutecznym środkiem do czyszczenia powierzchni. Samodzielnie przygotowany roztwór z octu jabłkowego jest pomocny w czyszczeniu luster, wanny, a nawet wnętrza lodówki. Ponadto, z jego pomocą będziemy w stanie pozbyć się nadmiaru bakterii nagromadzonych często w desce do krojenia.
- Ocet do bezpośredniego użycia. Rozcieńczyć w stosunku 1:1.
Wartości odżywcze w 100ml
- Wartość energetyczna: 96 kJ / 22 kcal
- Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 1 g
- w tym cukry: 0 g
- Białko: 0 g
- Sól: 0 g
Zawartość:
- 250ml