Ocet z wina czerwonego 6% (szkło) Octim 250 ml
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Ocet WINNY z czerwonego wina 6% 250ml OCTIM
Właściwości:
- Ocet uzyskiwany poprzez naturalną fermentację biologiczną wina gronowego. Ocet o barwie rubinowej, kwaśnym smaku i przyjemnej aczkolwiek delikatnej nucie wina. Mocniejszy od białego octu winnego. jest odpowiedni jako baza do mięs i marynat. Dobrze łączy się z suszonymi owocami oraz świeżymi aromatycznymi ziołami.
Zastosowanie:
- Ocet winny przede wszystkim wykorzystywany jest w kuchni jako przyprawa, nadająca kwaskowatego smaku i aromatu potrawom. Idealny składnik dressingów do sałatek oraz marynat. Ocet winny wzbogaca i poprawia smak barszczu czerwonego i potraw słodko-kwaśnych.
- Do bezpośredniego użycia. Rozcieńczyć w stosunku 1:1.
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 9kJ / 2kcal
- Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0g
- Białko: 0 g
- Sól: 0,02 g
Zawartość:
- 250ml
Sposób przechowywania:
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Osad nie jest wadą, jest wynikiem naturalnych procesów biologicznych.
Składniki:
- Ocet z czerwonego wina, substancja konserwująca: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki i siarczyny)