

Opakowanie
Marka
Waga netto
Dostępność
Hummus Tahina Pasta z ciecierzycy Jasmeen puszka 380g

Jasmeen Hummus z Tahiną
Puszka: 380 g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Falafel mieszanka Jasmeen 2x100g

Jasmeen Falafel mieszanka
Opakowanie: 100 g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Rodzynki sułtańskie Jasmeen 100g

Rodzynki sułtańskie JASMEEN 100g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Pestki dyni łuskane Jasmeen 100g

Pestki dyni łuskane Jasmeen 100g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Jasmeen Słonecznik łuskany 100g

Słonecznik łuskany JASMEEN 100g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Baba Ghanoush Pasta z Bakłażana Jasmeen 370g

Jasmeen Pasta Z Bakłażana
Puszka: 370 g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Jedzenie na Bliskim Wschodzie wywodzi się z różnych kultur wokół Morza Śródziemnego, Czerwonego, Arabskiego i Kaspijskiego. Obejmuje kuchnię arabską, izraelską, marokańską, syryjską i turecką, żeby wymienić tylko kilka. W rzeczywistości uwzględniono długą listę krajów i kultur. Podczas gdy jedzenie na Bliskim Wschodzie obejmuje różnorodne kuchnie, na ogół charakteryzuje się pachnącymi i obfitymi przyprawami, orzechami, oliwą z oliwek i kremowymi produktami. Lokalne składniki i religia również odegrały kluczową rolę w kształtowaniu żywności w regionie. Daktyle, fasola fava, ciecierzyca i jęczmień są podstawowymi składnikami pochodzącymi z lokalnych źródeł. Podstawowe produkty mleczne obejmują labneh i haloumi, podczas gdy soczewica, warzywa i mięso są również powszechnie spożywane. Orzechy, owoce i pachnące wody kwiatowe są również stosowane, co można zobaczyć we francusko-bliskowschodnim deserowym rabarbarze fusion, pistacjowej i kakafelce z kwiatu pomarańczy z syropem rabarbarowym. Kuchnia Bliskiego Wschodu wykorzystuje aromatyczne przyprawy. Przyprawy takie jak kminek, harissa, kardamon i Za'atar to mocne, wysoce pachnące pikantne przyprawy, które można wykorzystać do stworzenia szerokiej gamy kolorów i smaków.